Villa Pauli är idag en av norra Europas få medlemsklubbar och köptes av Arnfinn Röste 1998. Det började för 100 år sedan då den mest påkostade privatvillan i norra Europa stod färdig med Ragnar Östberg som arkitekt (sedermera även Stockholms stadshus) och utsmyckningar av skulptören Carl Eldh och konstnären Georg Pauli. 

Anna Pauli gift med ögonläkaren Albert Pauli, som var halvbror till konstnären Georg Pauli, ärvde 1904 sin far Johan Wilhelm Smitt. Smitt ansågs vara Sveriges rikaste man. Han hade under 1850-talet skapat en stor förmögenhet på jordegendomar i Sydamerika, och vidareutvecklade denna genom att förvärva stora delar av Kungsholmen för exploatering, grunda S:t Eriksbryggeriet, samt finansiera Alfred Nobels Nitroglycerinbolag, vars styrelseordförande han blev från 1864 till sin död 1904. Han medverkade även till grundandet av Enskilda Banken och Handelsbanken.Smitt bidrog genom donationer till grundandet av Stockholms Högskola, numera Stockholms Universitet, där hans porträtt hänger utanför rektors rum.


 


Genom sitt underbart centrala läge i Djursholm med utsikt över Askrikefjärden, sitt förstklassiga kök, har medlemsklubben Villa Pauli blivit en mytomspunnen mötesplats för företagsledare och andra ledande personer inom näringslivet. Närheten till det vackra Djursholms kapell har bidragit till att många fantastiska och omskrivna societetsbröllop hållits på Villa Pauli. De vackra festvåningarna, den stora champagneprovningen vid millennieskiftet, framträdanden av kända artister, filmpremiärer, modevisningar, nattklubben Velvet, middagar med kungahuset och kända personer som Henry Kissinger, Al Gore, påven Johannes Paulus, har bidragit till att strålglansen runt Villa Pauli är lika stark som för 100 år sedan.


Villa Pauli är idag en exklusiv mötesplats för betalande privat- och företagsmedlemmar. Verksamheten bedrivs som ett familjeägt företag och är en populär arbetsplats. Medarbetarna är med rätta stolta över att vara en del i Villa Pauli-familjen, med allt vad det innebär av kvalitetskänsla och arbetsglädje. I mottagande av medlemmar och deras gäster vill vi leverera en perfekt upplevelse.

 

Villa Pauli har totalt 16 hotellrum varav 12 stycken ligger högst upp i huvudbyggnaden. Rummen har högsta sovkvalité och gästkomfort, badrum med dusch, trådlös Internet och TV. I Havspaviljongen finns två studior, ett hotellrum samt en lägenhet. Alla hotellgäster erhåller ett tillfälligt medlemskap på Villa Pauli och kan utnyttja klubbens faciliteter inklusive Direktionsvåningen. Hotellrummen är inredda i enlighet med husets arkitektur och med en modern och ombonad känsla.